2021-01-08 08:09:31• hírek • Bede Emőke

Kábítószert mutatott ki a gyorsteszt a fiatal sofőr mintájában

Képünk illusztráció. Forrás: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Képünk illusztráció. Forrás: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

A csütörtöki nap során a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedési osztályának munkatársai több mint 100 bírságot szabtak ki, melyeknek összértéke megközelíti a 31 ezer lejt. A pénzbüntetésen túl 9 esetben a sofőr autóvezetői engedélyét is felfüggesztették.

Hat alkalommal azért váltak ideiglenesen gyalogossá a 19 és 43 év közötti autósok, mert a megengedett sebességet legalább 50 km/h-val túllépték, ketten szabálytalanul, a folytonos vonalon átlépve előztek, kilencedik sorstársuk pedig alkoholos befolyásoltság alatt ült kormány mögé. Voltak azonban olyan sofőrök is, akik nem csak pénzüknek és jogosítványuknak mondhattak búcsút, hanem egy bűntőeljárással is szembe kell nézniük.


Az első delikvenst 14 óra 40 perc körül tartóztatták fel Vetés területén. A rutinellenőrzés során az 54 éves, helybeli férfivel megfújatták az alkoholszondát is, melynek kijelzőjén 1,17 mg/l-es érték jelent meg, mely már bőven a bűncselekmény kategóriába esik, így a férfit vérvizsgálat céljából bekísérték a kórházba is. A férfi ellen ittas vezetés miatt eljárást indítottak.


Hasonló helyzetben találta magát az a 21 éves, szatmári fiatalember is, akit Szatmárnémetiben, a Batizi úton állítottak félre, s akiről a helyszínen elvégzett gyorsteszt kimutatta, nem sokkal korábban kábítószert fogyasztott. Ennek okán a fiút kórházba kísérték, ahol pontosabb eredmények reményében vér- és vizeletmintát is vettek tőle.


Engedély nélküli fegyvert találtak nála

A hadadi rendőrőrs munkatársai ugyanezen a napon azonosítottak egy 33 éves, lelei férfit, aki egy engedélyköteles légpuskát tartott – nem meglepő módon engedély nélkül. A fegyvert a rendőrség szakvéleményezés céljából lefoglalta, az ügyben pedig büntetőeljárást kezdeményeztek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: